Home

Achtergrond 162 x bekeken

Saudi-Arabië bouwt universiteit voor vrouwen

De Saudische koning Abdullah heeft vandaag het startsein gegeven voor bouw van de eerste universiteit voor vrouwen in het conservatieve, islamitische land.

De invloedrijke religieuze leiders in het land waren tot voor kort tegen hervormingen in het onderwijs voor vrouwen. De regering heeft de hervormingen echter doorgedrukt met het argument dat ze nodig zijn om de wereldwijde financiële crisis het hoofd te bieden. Betere opleidingen zouden meer vrouwen aan het werk helpen.

De universiteit biedt onder meer de studies geneeskunde, informatica, management en diverse talen aan. Op gewone universiteiten is het voor vrouwen lastig om deze studies te volgen, omdat vrouwen en mannen strikt van elkaar gescheiden moeten blijven. Er bestonden al wel privé-opleidingen en staatsscholen voor vrouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.