Home

Achtergrond 193 x bekeken

Rotterdam wil laagopgeleiden aan het werk krijgen

Rotterdam wil voor 2011 minimaal zevenduizend laagopgeleiden aan het werk krijgen.

Wethouder Dominic Schrijer (Werkgelegenheid) gaf donderdag het startschot voor een ambitieus project, waaraan alle grote Rotterdamse uitzendbureaus meewerken. Zij nemen drempels weg voor bedrijven in bijvoorbeeld zorg en metaal- en electrotechniek om laagopgeleiden in dienst te nemen. In ruil daarvoor bieden de bedrijven gekwalificeerde krachten die de nieuwe werknemers begeleiden en in de praktijk het vak leren.

Volgens Schrijer is werk een belangrijk middel in de strijd tegen armoede en voor integratie. "De Rotterdamse werkgevers erkennen de noodzaak om iedereen die nu langs de kant staat in het arbeidsproces op te nemen. Zelfs als door de financiële crisis de groei van de werkgelegenheid afneemt, blijft door de uitstroom van senioren de vraag om nieuwe mensen groot.''

De wethouder stelt dat Rotterdam de eerste stad is die zo'n project op deze schaal uitvoert. De komende maanden begint elk uitzendbureau met honderd arbeidskrachten. Maar dit aantal moet de komende twee jaar flink groeien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.