Home

Achtergrond 184 x bekeken

Roséprijs flink naar beneden

De roséprijs staat onder druk. Deze week gaat er liefst €0,13 per kilo vanaf. Dat levert een notering van €2,77 op. Daarmee is de prijsstijging van de laatste drie weken bijna volledig teniet gedaan.

Het groeiende aanbod zorgt voor lagere prijzen. De vleesveesector heeft het moeilijk en er is weinig vertrouwen in aantrekkende prijzen.
Bijkomend probleem is de lage notering van blank kalfsvlees. Die ligt krap één euro hoger dan de rosénotering. Dat minimale verschil zorgt voor minder vraag bij de rosés.

Toch kan de roséprijs niet veel verder zakken. Die prijs komt namelijk bijna weer in het vaarwater van de rundvleesprijzen. Daar ligt voor de rosé de prijsbodem.

De prijs van blank kalfsvlees blijft maar met moeite gelijk. De afzet is matig, het kleine aanbod houdt de prijs in de benen. Het is een moeilijke markt.

Vooral in Italië loopt de afzet heel moeizaam. Daar is veel terughoudendheid. In Frankrijk en Duitsland is de situatie iets beter, maar niet veel.

De hele vleesveesector heeft het zwaar. Verbetering tekent zich, traditioneel, pas in de tweede helft van november aan. Tot die tijd is de tendens licht dalend.

prognose:

rosé en blank iets goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.