Home

Achtergrond 269 x bekeken

Rabobank doet bod op Poolse BGZ-bank

Rabobank heeft een bod gedaan op het overheidsaandeel in de Poolse bank BGZ. Het gaat om 37,3 procent van de aandelen.

De onderhandelingen vinden donderdag plaats tussen Rabobank en een delegatie van het Poolse ministerie van Financiën.
”Wij hebben een aanbod gedaan dat gezien de huidige marktsituatie erg goed is. Ik verwacht dat wij daar over enkele weken een definitieve reactie van Polen op krijgen”, aldus directielid Rutger Schellens van Rabobank International donderdag.

Rabobank heeft al ruim 59 procent van de aandelen van de BGZ in handen. Aanvankelijk zou het overheidsaandeel begin 2008 naar de beurs worden gebracht. Dat is tot nu toe steeds uitgesteld.

In het Poolse parlement bestaat nog enige weerstand tegen de rechtstreekse verkoop van de aandelen. ”Wij vinden een beursgang nog steeds de beste manier om de aandelen van de bank te verkopen. Verder heb ik nog veel vragen, onder meer of de Poolse financiële autoriteiten de activiteiten van de bank nog kunnen blijven controleren”, aldus woordvoerder Kraczkowski van de grootste oppositiepartij PiS.

BGZ heeft ongeveer ter waarde van 6 miljard euro bezittingen op de balans. De bank telt meer dan 240 kantoren en heeft tweeduizend geldautomaten. Rabobank kocht in 2004 een belang in BGZ van 35,4 procent voor een bedrag van 147,5 miljoen euro en breidde dit gestaag uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.