Home

Achtergrond 166 x bekeken

Productie pluimveevlees Groot-Brittannië weer lager

De Britse productie van pluimveevlees blijft krimpen.

In augustus deed zich echter een kleine opleving voor, die ten dele is toe te schrijven aan de problemen rond de grootschalige overstromingen in de zomer van vorig jaar.

Groot-Brittannië produceerde volgens de statistieken van het plattelandsministerie Defra in januari 2007 nog ruim 140.000 ton pluimveevlees, waarvan 112.000 ton kip en bijna 20.500 ton kalkoen. Dat was echter al bijna vier procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Sindsdien is de pluimveeproductie maandelijks met een tot bijna tien procent afgenomen.

De grootste daling van de productie deed zich voor in de zomer vorig jaar, met een min van bijna 6,5 procent in augustus en van bijna tien procent in september.

Dit jaar is de situatie nauwelijks verbeterd. Opnieuw doet zich maandelijks een afname voor van een tot vijf procent. De totale productie over de voorafgaande twaalf maanden lag daarmee in augustus op 1.432.000 ton vergeleken bij 1.511.000 ton aan het begin van 2007.

De British Poultry Council heeft al eerder aangegeven dat de pluimveesector tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de toenemende vraag naar scharreldieren en dieren die onder soortgelijke omstandigheden worden gehouden.

Veel grote winkels hebben de verkoop van deze dieren opgevoerd nadat in een reeks tv-programma’s het lot van batterijkippen onder de aandacht is gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.