Home

Achtergrond 174 x bekeken

Problemen na zware regenval in oosten Spanje

De provincies Valencia en Alicante in het oosten van Spanje kampen met grote wateroverlast na zware regenval.

Verscheidene havens en wegen moesten worden gesloten, aldus de radiozender Cadena SER vangochtend.

De regen viel donderdag met bakken uit de hemel. Volgens de meteorologische dienst viel aan de noordelijke kust van Alicante in vier uur tijd 164 liter water. In het dorp Estubeny in de provincie Valencia viel binnen een uur 69 liter water. De autoriteiten vrezen voor zware overstromingen als er de komende dagen meer regen valt.

De Spaanse autoriteiten meldden rond het middaguur dat een Britse vrouw (47) en haar dochter (14) zijn omgekomen aan de Middellandse Zeekust, in de buurt van Valencia. Zij werden door de watermassa meegesleurd toen ze een dal wilden doorsteken. In Valencia staan vele straten, tunnels en huizen onder water.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.