Home

Achtergrond 482 x bekeken

Prijsgat tussen natte en droge voeders kleiner

Flinke prijsverlagingen hebben de afzet van natte brijvoeders in de melkveehouderij de afgelopen weken weer aantrekkelijker gemaakt.

Dit melden onder meer Cebeco Ruwvoeders en Agrifirm. Voor veel producten zijn de prijzen met tientallen procenten verlaagd. De reden hiervoor is niet alleen het grotere aanbod van natte producten door de verwerkingscampagnes voor aardappelen en bieten. Het komt ook doordat het prijsverschil van de natte voeders te groot werd ten opzichte van brok en andere droge voeders. Zouden de natte producten niet in prijs zijn gedaald, dan waren ze nu te onaantrekkelijk geweest om op te nemen in het voerrantsoen.

Alleen perspulp blijft relatief duur. Dat geldt zeker voor de dagprijzen. Maar ook het in voorkoop bestelde product blijkt gezien de huidige prijzen voor de overige producten relatief duur. Distributeur Duynie kon hier gisteren geen verklaring voor geven.

Prijstechnisch gezien lijkt Amygold (maisgluten) momenteel het meest aantrekkelijk geprijsde natte product, meent Cebeco Ruwvoeders.
Hiermee krijgen veehouders het meeste waar voor hun geld. Dit is natuurlijk enigszins afhankelijk van het soort bedrijf. De handel in mais is nagenoeg afgelopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.