Home

Achtergrond 408 x bekeken

Pootaardappelen naar Cuba

Aardappelhandelshuizen HZPC, Agrico, Van Rijn, Stet en het Franse Gernicopa verschepen gezamenlijk pootaardappelen naar Cuba.

Het vertrek wordt gezien als de aftrap van het exportseizoen. De 3.200 ton poters gaan morgenmiddag weg. "Het werk verloopt soepel", zei HZPC-medewerker Jaap Mazee vandaag over het laden. Foto Wick Natzijl

Akkerbouwer Koos Naaijer uit het Groningse Scheemda zaait het laatst gerooide suikerbietenperceel in met wintertarwe. De gerooide bieten worden komend weekeinde opgehaald. Na dit 4,5 hectare grote perceel is Naaijer klaar met het zaaien van zijn 90 hectare wintertarwe. Het areaal voor komend jaar is 20 hectare groter, omdat Naaijer het land dat hij vroeger verhuurde zelf weer gebruikt. De hectares gebruikt hij voor graanteelt. "Het past goed in de vruchtwisseling en is maar een paar dagen meer werk voor ploegen en zaaien." Van de aardappelen nam hij al jaren geleden afscheid. "De grond is hier gewoon te zwaar voor consumptie-aardappelen." Foto Koos van der Spek

Twee timmerlieden zijn bezig de nieuwe potstal van biologisch melkveehouder René Keulen uit het Limburgse Eckelrade dicht te maken. De stal wordt aan twee zijden met ruwhouten planken betimmerd. Door de stal zo aan te kleden kreeg Keulen gemakkelijker een bouwvergunning van de gemeente Margraten dan wanneer hij er damwandprofiel tegenaan had gedaan. De nieuwe veestalling vervangt een 35 jaar oude en totaal versleten grupstal. Keulen wil er zestig melkkoeien in houden. Foto Twan Wiermans

Bezoekers van de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) bekijken het beweegbare zeugenrooster van stalinrichtingsbedrijf Nijenkamp uit Lemelerveld. De evenementenhal in Hardenberg staat tot en met donderdag in het teken van de intensieve veehouderij. Driehonderd bedrijven en instellingen hebben er een stand. De beurs werd vandaag ingeluid met een symposium, georganiseerd door ForFarmers in samenwerking met ABN Amro. Foto Ruud Ploeg

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.