Home

Achtergrond 160 x bekeken

Politie grijpt in bij supermarktstaking in België

De politie is zaterdag ingezet om te voorkomen dat vakbonden klanten van een Carrefour-supermarkt bij Brussel zouden tegenhouden.

De bonden wilden staken tegen de directie van het supermarktconcern, maar kregen onvoldoende personeel mee om de winkel dicht te houden.

Ongeveer vijftig man oproerpolitie was samen met een deurwaarder paraat bij de vestiging in Oudergem bij Brussel. Volgens een vakbondswoordvoerder hanteerde de politie de wapenstok en werd een van zijn collega's aangehouden.

De bonden slaagden er in om zes van de tien geplande supermarkten van Carrefour zaterdag dicht te houden. Ze protesteren met de actie tegen de opening van een nieuwe Carrefour in Brugge, waar de salarissen 30 procent lager liggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.