Home

Achtergrond 102 x bekeken

Overdracht winkels drukt resultaten Schuitema

Supermarktconcern Schuitema heeft in het derde kwartaal het bedrijfresultaat met 96 procent zien dalen naar 0,6 miljoen euro.

De extreme daling komt volgens het concern door de overdracht van C1000-winkels aan Ahold en de gemaakte kosten om de organisatie weer op de rails te krijgen na de overdracht. Schuitema heeft dit donderdag bekendgemaakt.

Schuitema werd dit jaar overgenomen door investeerder CVC Capital Partners. Supermarktconcern Ahold verkocht zijn belang in ruil voor een aantal winkels, een geldbedrag en een indirect belang in het nieuwe bedrijf. Schuitema moest na de overdracht van de winkels een kostenreductie doorvoeren. "De verslechterde macro-economische omstandigheden benadrukken nog eens de noodzaak van deze maatregelen'', aldus tijdelijke topman Tonn van de Laar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.