Home

Achtergrond 190 x bekeken

Noord-Holland: 98 miljoen bij crisisbanken

De provincie Noord-Holland heeft 98 miljoen euro aan deposito's uitstaan bij banken die in de problemen zijn gekomen.

Dat heeft gedeputeerde Ton Hooijmaijers dinsdag bekendgemaakt. De provincie heeft 78 miljoen euro staan op de noodlijdende Landsbanki uit IJsland. Verder staat er 20 miljoen euro uit bij een Duitse dochter van Lehman Brothers, Bankhaus Lehman geheten. Gedeputeerde Hooijmans rekent erop dit geld terug te krijgen omdat de Duitse staat zich garant heeft gesteld voor de bank.

Noord-Holland is op dit moment de provincie die het meeste geld heeft uitstaan bij banken die getroffen zijn door de kredietcrisis. Tot nu toe spande de provincie Groningen de kroon met 30 miljoen euro.

Hooijmaijers gaat minister Wouter Bos (Financiën) om opheldering vragen waarom het bij de Nederlandsche Bank al sinds juli bekend was dat er problemen waren bij de Landsbanki zonder dat lagere overheden daarvan op de hoogte werden gesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.