Home

Achtergrond 163 x bekeken

Noodhulp voor dieren na orkanen Gustav, Fay en Ike

Dierenwelzijnsorganisatie WSPA gaat noodhulp verlenen aan dieren op Cuba die recent te maken kregen met de orkanen Gustav, Faye en Ike.

Tienduizenden dieren zijn volgens WSPA verzwakt, gewond en uitgehongerd na de orkanen. Teams gaan noodhulp verlenen aan onder meer trekdieren als ezels, ossen en paarden die worden ingezet in de landbouw. WSPA, World Society for the Protection of Animals, hoopt zo ook de economische schade op lange termijn te beperken.

Meer dan twee miljoen mensen in de Cubaanse provincies zijn afhankelijk van de landbouw. Deze noodhulp niet alleen voor de dieren maar ook voor henzelf van levensbelang, aldus Sandra Cnossen, directeur WSPA Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.