Home

Achtergrond 176 x bekeken

Nog steeds veel illegale arbeid buitenlandse winkels

Er is nog steeds te veel illegale arbeid bij Turkse bakkers, andere buitenlandse winkeliers en niet-westerse kappers.

Dit constateert de Arbeidsinspectie. Bij gerichte controles in de niet-westerse detailhandel troffen de controleurs vorig jaar bij ongeveer een op de vijf winkeliers illegale werknemers aan. Dat is bijna evenveel als een jaar eerder, toen bij 23 procent van de winkels misstanden werden geconstateerd.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd, niet-representatief onderzoek van de Arbeidsinspectie. Inspecteurs hebben vorig jaar gericht, bijvoorbeeld na tips over illegale arbeid, controles uitgevoerd bij 1144 niet-westerse winkels. Er werden in totaal 309 buitenlandse werknemers aangetroffen, voor wie de werkgever geen werkvergunning had.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.