Home

Achtergrond 150 x bekeken 2 reacties

Nederland weet niet dat kas energie produceert

60 procent van de Nederlandse bevolking weet niet dat tuinbouwkassen ook energie kunnen produceren.

Dat blijkt uit een onderzoek van International Horti Fair. De organisatie van de gelijknamige ziet in de uitkomst een extra motief om de sector meer onder de aandacht te brengen.

Horti Fair gaat vandaag van start en staat dit jaar in het teken van het thema ‘duurzaam groeien’.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    waar

    bedoelen ze hiermee het gesubsidieerde gas, waarmee via wkk, elektriciteit en warmte opgewekt wordt? Elektriciteit die ook weer met subsidie aan het net geleverd wordt? Ja dat weet ik, maar wat kost dat nou, wat betalen wij nu werkelijk voor deze energie, dus ook het belastinggeld meegerekend om de zaak te subsidieren. Anders is het een sigaar uit eigen doos.

  • no-profile-image

    boerin

    Al tientallen jaren belasten electriciteits-centrale's het milieu met overtollige warmte. In de jaren 50 hadden ze de kassen al vast moeten koppelen aan deze centrale's. Voorkom verspilling, denk bubbeldoel. Restprodukten niet 100 km's transporteren , maar een vergister daar waar het geproduceerd wordt. Innovatie kost geld, een schoon milieu begint bij jezelf !

Of registreer je om te kunnen reageren.