Home

Achtergrond 179 x bekeken

Nederland te streng bij gezinshereniging

De Europese Commissie heeft Nederland woensdag bekritiseerd over de manier waarop het Europese afspraken over familiehereniging uitvoert.

Nederland stelt volgens de Commissie bijzonder hoge eisen aan inwoners afkomstig van buiten de EU die hun familieleden hierheen willen halen. Zo stelt ons land met 1484 euro de hoogste salariseis van de EU-landen.

Daarnaast zijn ook de kosten voor de procedure met 1368 euro erg hoog, afgezet tegen de 50 tot 150 euro in de meeste andere EU-landen. De Nederlandse regels voor familiehereniging zijn volgens de Europese Commissie in strijd met de Europese regelgeving over visa-afgifte voor familieleden.

Naast Nederland hebben volgens de Commissie ook België, Bulgarijë, Luxemburg en Slovenië enkele visavoorschriften niet volgens de Europese voorschriften naar nationaal recht omgezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.