Home

Achtergrond 163 x bekeken 7 reacties

Nederland krijgt superheffing van 40 miljoen euro

Nederlandse melkveehouders hebben in 2007/2008 hun quotum met 1,3 procent overschreden.

Dat betekent dat de zuivel een superheffing krijgt opgelegd van bijna 40 miljoen euro.

Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie vandaag heeft bekendgemaakt. Het quotum voor de hele EU werd met 0,9 procent overschreden. In 2006/2007 was dat nog 0,6 procent.

Net als vorig jaar was de overproductie in Italië het grootste, 5,6 procent boven het quotum. Dat levert de Italianen een superheffing op van ruim 160 miljoen euro. Ook Oostenrijk, Duitsland en Ierland produceerden te veel melk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet

  Nu zou ik graag willen weten wat het europese quotum is en de hoeveelheid dat niet volgemolken is. Dit ivm de europese vereffening die er aan zit te komen.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Nu mag ik hopen dat de burger niet gaat opdraaien voor deze boete, maar degenen die teveel melk hebben geproduceerd!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Jeroen, het is nog veel gekker; de producent betaalt een boete terwijl de melk gewoon verwerkt wordt. Per saldo levert dit de Europese belastingbetaler geld op.

 • no-profile-image

  Tom

  @Jeroen: Dat is ook zo, de superheffing wordt per overschreden liter doorberekenend aan de veehouder die teveel heeft geleverd.

 • no-profile-image

  Dirk

  Het was beter geweest om 2% minder te melken, dan was de consument de dupe geweest. De zuivel zou dan 10% duurder geworden zijn. Nu hebben de burgers het voor een appel en een ei. Gelukkig zijn boeren altijd in voor voldoende produktie zodat de consument zijn geld niet hoeft uit te geven aan voedsel en rustig 2,8 keer per jaar op vakantie kan gaan.
  Eigenlijk zijn die boeren een beetje dom.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Wanneer snappen die domme Nederlanders nu dat je onder het quotem moet melken! Dan heb je en geen superheffing en een betere melkprijs. Om dit te begrijpen hoef je niet eens te kunnen rekenen! Hiermee verpesten jullie het voor alle melkveehouders!

 • no-profile-image

  roppe

  Dirk, jij bent slecht op de hoogte van de huidige prijzen !!! een ei kost €0.22/st en een appel € 0.36/st is in de rek. Dus als jij melk aan de man kan brengen voor een appel en een ei, dan kom je wel rond !!!!!!!! :-)

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.