Home

Achtergrond 198 x bekeken

Nederland getergd door verkeersproblemen

Nederland werd vanmorgen gepijnigd door verkeersproblemen.

Haperende verkeerslichten, zware buien en ongevallen veroorzaakten vooral rond Amsterdam en op de Afsluitdijk files. In totaal stond het verkeer over 400 kilometer vast.

Volgens de ANWB was de situatie het ergst ten noorden en oosten van Amsterdam Daar ontstond een verkeersinfarct door een storing in de centrale bediening van de verkeerslichten in de Zeeburgertunnel en de Coentunnel van de ringweg A10.

Om kwart voor zeven sprongen alle lichten in de tunnels op rood, wat ook op snelwegen in de omgeving tot opstoppingen leidde. Bij de Zeeburgertunnel waren de problemen snel verholpen, maar bij de Coentunnel duurde het langer en werden verkeersregelaars ingezet. Om half tien waren alle beperkingen opgeheven.

Het verkeer op de Afsluitdijk liep vanaf half elf in beide richtingen vast door twee ongevallen aan de Friese kant tijdens een hagelbui. In totaal ongeveer vijftien voertuigen waren bij aanrijdingen betrokken. Volgens de politie veroorzaakte de hagel een ijslaag op het wegdek waardoor diverse auto's in een slip raakten en kettingbotsingen ontstonden. Er vielen vijftien lichtgewonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.