Home

Achtergrond 146 x bekeken

Ministerie moet overleggen met producent SuperSmoker

Het ministerie van Volksgezondheidnkelijke bemiddelaar moet de partijen helpen om tot een oplossing te komen.

Het ministerie legde de producent afgelopen zomer een reclameverbod op voor de nicotinevrije variant van de elektronische nepsigaret. Voor de variant waarin wel nicotine is verwerkt, gold al langer een reclameverbod, net als voor gewone sigaretten.

Het ministerie trok de toestemming in, omdat de SuperSmokerfabrikant zich niet aan afspraken zou hebben gehouden. Volgens Volksgezondheid was duidelijk overeengekomen dat de fabrikant in reclames voor de SuperSmoker Zero zou aangeven dat er in de elektronische sigaret geen nicotine zat. De fabrikant ontkent dat hij de afspraken heeft geschonden en stapte naar de rechter.

De rechter wil dat beide partijen er voor 25 oktober onderling uitkomen. Lukt dat niet dan doet hij uiterlijk 3 november uitspraak.
Volgens een woordvoerder moet het ministerie nog beslissen of het ingaat op het aanbod voor bemiddeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.