Home

Achtergrond 131 x bekeken

Ministerie moet fijnstoftax intrekken

De fijnstoftax op dieselauto's in strijd is met het Europees recht.

Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald. Het ministerie van Financiën mag de nieuwe belastingmaatregelen over vier weken niet meer uitvoeren.

Dit betekent een overwinning voor de Bovag en de RAI Verenging, die in hoger beroep gingen tegen een eerdere uitspraak van de rechtbank in Den Haag. De fijnstoftax, de omstreden belasting op nieuwe dieselauto's, werd 1 april ingevoerd.

Volgens de twee brancheorganisaties is de zogeheten fijnstofdifferentiatie in strijd is met Europese wetgeving. Zij vinden dat het "principieel onjuist is als Nederland in zijn eentje versneld toekomstige Europese emissienormen invoert'', aldus de Bovag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.