Home

Achtergrond 193 x bekeken

Melamine-crisis: steun voor Chinese melkveehouder

De Chinese regering stelt 32 miljoen euro aan subsidies beschikbaar voor melkveehouders.

Hoewel het ministerie van Financiën het melamineschanddeaal niet noemt, is duidelijk dat de maatregel de boeren moet compenseren voor hun verlies als gevolg van die affaire.

Peking stelt dat boeren in de provincies Hebei, Liaoning, Shandong, Henan en Binnen-Mongolië de steun zullen ontvangen, ofwel de zwaarst door de mekaaminecrisis getroffen gebieden. De maatregel moet er voor zorgen dat ”de ontwikkeling van de meelkveehouderij en zuivel doorzet en de fokkerij vaan melkvee stabiliseert”, aldus de verklaring.

Eerder al bleken regionale en lokale overheden door middel van financiële steun te proberen de sector in de benen te houden. Zo investeert Hebei alleen al 33 miljoen euro, gebaseerd op 200 yuan ofwel 21 euro per koe.

Of registreer je om te kunnen reageren.