Home

Achtergrond 160 x bekeken

Meer besmettingen norovirus bij GGZ Etten-Leur

Het aantal bewoners en medewerkers dat ziek is geworden door een uitbraak van het norovirus bij GGZ-locatie 't Hooghuys in Etten-Leur is afgelopen weekeinde opgelopen tot 91.

Een woordvoerder heeft dat maandag gezegd. Een cliënt ligt nog op de afdeling intensive care van het ziekenhuis in Roosendaal.

Vrijdag werd bekend dat vier oudere patiënten aan de besmetting waren overleden. Het aantal besmettingen lag toen op 54. Bewoners hebben het uiterst besmettelijke virus opgelopen tijdens een bedevaartreis naar Lourdes eind september.

De GGZ heeft tal van hygiënische maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Activiteiten, therapieën en kerkdiensten zijn stopgezet. Ook bezoeken aan de kapper of externe specialisten en overplaatsingen naar andere locaties zijn gestopt.

Het norovirus komt vaak in de winter voor. Wie besmet is, krijgt last van misselijkheid, braken, hoofdpijn, diarree, maagkrampen, spierpijn, malaise en koorts. Gezonde jonge mensen zijn er na gemiddeld drie dagen vanaf, bij ouderen met een zwak gestel kunnen de verschijnselen langer aanhouden. Een geneesmiddel tegen buikgriep bestaat niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.