Home

Achtergrond 153 x bekeken

Media VS verdeeld over prestaties in debat

Amerikaanse media zijn weinig eensgezind in hun beoordeling van de kandidaten voor het vicepresidentschap in het debat van gisteren.

Volgens de conservatieve krant The Wall Street Journal won de Republikein Sarah Palin op punten, zeker toen Afghanistan en Irak aan bod kwamen. In een commentaar schrijft The Wall Street Journal dat Palin haar Democratische opponent Joe Biden het vuur na aan de schenen legde, omdat die aanvankelijk de oorlog in Irak steunde. De zakenkrant levert kritiek op de adviseurs van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain, die hadden besloten dat Palin beter geen interviews meer kon doen. "Laat mevrouw Palin zichzelf zijn'', aldus The Wall Street Journal. "En als ze dan een fout maakt, zoals iedere kandidaat doet, wordt die niet gebruikt als een soort epische beoordeling van haar bekwaamheid om vicepresident te zijn.''

The New York Times stelt dat Palin herhaaldelijk in clichés verviel en dat ze op teveel vragen geen antwoord gaf. De krant schrijft dat McCain onverantwoordelijk heeft gehandeld door Palin als 'running mate' te kiezen. The Washington Post stelt dat het debat slechts een emotioneel moment kende. Dat was volgens de krant het moment waarop Biden zei dat hij weet wat het is om een alleenstaande ouder te zijn. De Democratische kandidaat voor het vicepresidentschap verwees met die opmerking naar het auto-ongeluk in 1972, waarbij zijn vrouw en dochter om het leven kwamen. De krant schrijft dat "Biden met overtuiging'' sprak en dat Palin meer zelfvertrouwen aan de dag legde dan bij eerdere optredens voor de media.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.