Home

Achtergrond 202 x bekeken 3 reacties

Matige quotumhandel tegen €21

Het is rustig aan het front. Melkquotum noteert gemiddeld €21. Maar die prijs is gebaseerd op een paar transacties. De handel is heel erg matig.

De meeste quotumkopers en -verkopers zetten de hakken in het zand. Kopers wachten rustig af en verkopers willen met hun quotum niet onder de €20 zakken. Een impasse is het gevolg.

Beide partijen wachten op de uitkomst in Brussel. Komt er een Europese verevening? Wordt de superheffing verlaagd? Komt de quotumverruiming hoger te liggen dan het huidige voorstel van 1 % extra? Daar komt pas volgende maand duidelijkheid over. Tot die tijd blijft de quotumhandel uiterst rustig.

Veel gebeurt er niet. Er worden hooguit een paar transacties gedaan, op prijzen tussen de €20 en €21.

prognose:

licht dalende prijzen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Een belronde langs verschillende makelaars leert dat er helemaal geen handel is,en ook geen vraag.En de verwachting is dat de prijs nog verder wegklapt er word al een prijs genoemd onder de 10ct Dus colega melkveehouders niet informeren naar qoutum,zo wie zo niet wat kopen rustig door melken .

 • no-profile-image

  mb

  verkopers jullie moeten lekr blijve wacht dan krijg je zo niks meer voor je quotum! En als er besloten word in brussel dat er niks wijzigt zijn de melkveehouders nog niet bereid zoveel tebetalen want het kan gewoon niet uit!!!

 • no-profile-image

  van de PLOEG

  Europese verevening komt er niet denk ik, er zijn te veel snoepers in de markt welke dit niet willen. (makelaars,o.a. steegro, belastingdienst,banken??enz.) Veel mensen in de handel zullen alles op alles zetten om het systeem zoals het was overeind te houden!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.