Home

Achtergrond 217 x bekeken

’Maleisische palmolie is niet duurzaam’

Europa moet oppassen met palmolie uit Maleisië, vindt Milieudefensie.

Onderzoek van de milieuorganisatie wijst uit dat de Maleisische overheid ten onrechte claimt dat de palmolie uit dat land duurzaam is.

Uit het maandag gepresenteerde rapport blijkt dat tropische bossen moeten wijken voor nieuwe plantages. Lokale groepen spanden al meer dan 135 rechtszaken aan over de vraag wie er recht heeft op het land. Rekenen op Maleisische palmolie om de omstreden doelstellingen voor biobrandstoffen na te komen, werkt daarom averechts voor het klimaat en biodiversiteit, concludeert campganeleider Anne van Schaik (Milieudefensie).

Europa kan beter de vraag naar palmolie beperken, dan genoegen nemen met foute duurzaamheidsclaims, vindt van Schaik. De Europese Commissie beslist de komende weken over de verplichte bijmenging tot 10 procent biobrandstoffen in 2020.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.