Home

Achtergrond 296 x bekeken

Mais telen voor vergisting

Op de open middag op het proefbedrijf 't Kompas in Valther­mond kregen bezoekers meer informatie over de teelt van energiegewassen.

Bezoekers bekijken de proefvelden van het onderzoeksinstituut PPO in Valthermond waar mais wordt geteeld voor vergisting. Op de open middag over energiegewassen dat de late maisrassen minder geschikt als energiegewas. Foto Harry Tielman

Een Ropa-bietenmuis van de coöperatie Covas laadt en reinigt voor het eerst suikerbieten op de Gulpe­nerberg. Voorheen werd altijd een laadkraan ingezet. De machine vereist een langgerekte bietenhoop met een breedte van maximaal 7,5 meter. De machine verwerkt 1600 ton per dag. Foto Twan Wiermans

Bezoekers bekijken en keuren de dieren die worden geveild op de fokveeveiling in Zeewolde. In verband met bedrijfsbeëindiging moeten alle 150 melkkoeien en 100 stuks jongvee van de familie Goes worden verkocht. Foto Axipress

Om 11 uur wordt de eerste koe binnenge­bracht op de fokveeveiling in Zeewolde. Zo’n 500 belangstellenden zitten op de tribu­nes. Veilingmeester Jan Aantjes wordt bij­gestaan door boerin Jacolien Goes. Foto Axipress

Een vogelverschrikker moet kraaien en roeken ervan weerhouden de balen kuilvoer kapot te pikken. Wanneer de balen kapot gepikt worden kan het kuilvoer gaan rotten. Aan de grote stukken plakband op de balen te zien hebben de vogels al wel geprobeerd een plukje kuil mee te pikken. Foto Roelof Stroetinga

Raymond Cobben uit Ulestraten in Zuid-Limburg, is druk bezig de geplukte Jonagolds naar de schuur te verplaatsen. Voor het plukken van de appels heeft Cobben normaal drie plukrondes nodig. Dit is noodzakelijk omdat niet alle appels tegelijk de juiste kleur en suikergehaltes hebben. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.