Home

Achtergrond 132 x bekeken

Lutèce stapt in diepvrieschampignons

Champignonverwerker Lutèce neemt een belang van 35 procent in diepvriesbedrijf Freezitt uit Ittervoort.

Daarmee voegt Lutèce diepvrieschampignons toe aan het assortiment conservenchampignons. Lutèce stelt daarmee Europa’s grootste specialist te zijn voor productie van houdbare champignons. Door de participatie verwacht Freezitt aan een snelle omzetgroei te komen.

“We zullen gebruik maken van het commerciële netwerk van Lutèce en produceren voor de merken van Lutèce”, zegt directeur Jeroen Koenen van Freezitt. Het bedrijf startte in 2005 en verwerkt 14.000 ton product van regionale telers. Lutèce verwerkt jaarlijks zeker 110.000 ton champignons tot conserven.

Het handelspatroon van beide landen is vrijwel gelijk. “We voerden al 99 procent van ons product uit naar het buitenland. Dat zal met Lutèce niet veel veranderen.” Over het geldbedrag van de participatie zeggen de partijen niets.

Of registreer je om te kunnen reageren.