Home

Achtergrond 180 x bekeken

Lezers zeggen DAG gedag

Na 371 nummers kwam er woensdag een einde aan het dagblad DAG.

De jongste krant van Nederland heeft het onderspit gedolven in de felle concurrentiestrijd met Sp!ts, Metro en De Pers. Op het Centraal Station in Amsterdam is daar een klein aantal lezers rouwig om.

DAG was wel de favoriete krant van Davion Ford, vertelt de Amerikaanse journalist op weg naar spoor 10. ,,Ik lees de vier gratis kranten dagelijks. DAG vind ik veel beter dan Metro en Sp!ts, omdat die meer aandacht besteden aan entertainment. Echt, ik zou liever Metro zien verdwijnen. DAG was een informatieve krant. Ja, ik denk wel dat ik DAG zal missen.''

DAG nam woensdag afscheid van de lezers met zeven speciale afscheidspagina's, waaronder een collectie van de beste covers van het afgelopen anderhalf jaar. ,,Vooral het slechte economische tij deed ons de das om'', schrijft hoofdredacteur Bob Witman in zijn laatste bijdrage voor zijn krant. De achterpagina zet de 277 uitdelers in het zonnetje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.