Home

Achtergrond 171 x bekeken

Kustwacht speelt grote rol bij reddingsactie

Dankzij kordaat optreden van het Kustwachtcentrum Den Helder zijn zondag tien opvarenden gered van een zinkend schip op de Atlantische Oceaan, ongeveer 650 kilometer ten westen van Kaapverdië.

Dankzij kordaat Dat heeft het Kustwachtcentrum donderdag bekendgemaakt. Het Kustwachtcentrum ontving zondagavond via de satelliet een noodoproep van het onder de vlag van Togo varende schip Prince Karim. Het schip met elf bemanningleden was aan het zinken. Het Kustwachtcentrum waarschuwde direct het Maltese schip Sea Wave dat in de buurt was.

Binnen een uur was dit schip ter plaatse, maar de Prince Karim was al gezonken en de bemanning dreef rond in reddingsboten. De Sea Wave kon tien van de elf opvarenden oppikken. Daarna is nog urenlang gezocht naar de vermiste, maar die is niet gevonden. De gezagvoerder van het gezonken schip heeft het ongeval ook niet overleefd. Hij overleed aan zijn verwondingen aan boord van de Sea Wave.

De Prince Karim was onderweg van Georgetown (Guyana) naar Vlissingen met een lading hout. Naar nu blijkt is het Kustwachtcentrum Den Helder de enige die de noodoproep van het zinkende schip heeft ontvangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.