Home

Achtergrond 181 x bekeken

'Kleine banken werven met garantie Nederland'

Kleine banken in Nederland zoals AK Bank, Demir-Halk Bank, Garantibank en Amsterdam Trade Bank wijzen bij het werven van klanten in andere landen nadrukkelijk op de Nederlandse garanties voor buitenlandse spaartegoeden.

Dat meldde Het Financieele Dagblad woensdag op basis van een rondgang langs deze banken. Eerder deze week werd bekend dat ING via bijkantoren in vier Europese landen verwijst naar het Nederlandse depositogarantiestelsel van 100.000 euro per rekening.

De buitenlandse filialen van de kleinere banken maken bij hun klantenwerving in bijvoorbeeld België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gebruik van het Nederlandse spaardepositogarantie, waaronder zij vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.