Home

Achtergrond 266 x bekeken

Kamer wil wetovertreders niet uitsluiten van subsidie

Organisaties, die bewust de wet overtreden en daarvoor zijn veroordeeld, mogen niet worden uitgesloten van overheidssubsidie.

Een motie van de VVD en SGP om het tegendeel te bereiken werd vanmiddag door de Tweede Kamer verworpen. Een motie van de VVD om in het bijzonder Greenpeace uit te sluiten van subsidie haalde het evenmin.

Recent was er veel ophef over een actie van Greenpeace om door het storten van enorme stenen de zeebodem te beschermen tegen sleepnetvisserij. De natuurorganisatie krijgt overigens geen overheidssteun; wel ontvangt ze geld via de Postcodeloterij. Sommige Kamerleden, zoals VVD’er Charlie Aptroot, vinden dat de overheid geen vergunning aan de Postcodeloterij moet geven als zij organisaties steunt, die de wet overtreden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.