Home

Achtergrond 179 x bekeken 2 reacties

Kamer houdt debat over blauwtong

De uitbraak van blauwtong virustype 6 is aanleiding voor de Tweede Kamer om er volgende week overleg over te voeren met minister Verburg (LNV).

In een procedurevergadering heeft de vaste commissie LNV van de Kamer dat vanmiddag besloten. Voorafgaand aan het overleg op donderdag 6 november wil de Kamer een brief van de minister over de ontstane situatie.

De meeste Kamerfracties bleken onder de indruk van de nood onder de vee-exporteurs. Hun organisatie bood vanmiddag een petitie aan. De exporteurs vragen o.a. om directe financiële steun.

Lees ook: Exporteurs kloppen aan bij Kamer wegens blauwtong

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bezorgde boer

  Inderdaad! Wij veehouders hebben een directe inkomstendaling ter gevolge van BT. Besmette schapen verwerpen en sterven soms zelfs. Besmette runderen produceren minder melk, verwerpen of krijgen misvormde kalveren. Dit laatste is voor een vleesveehouder ook een directe inkomstenderving.
  Persoonlijk lijkt dit alles mij geen 'gewoon' bedrijfsrisico. De Nederlandse overheid heeft de plicht om haar veehouders en haar veestapel te beschermen en veehouders een helpende hand toe te reiken.

 • no-profile-image

  van Ham

  Het lijkt me dat wij als veehouders eerst aan de beurt zijn om steun te ontvangen. Zeker als je het bericht leest van het LEI dat de inkomens bij boeren veel harder gedaald zijn dan in andere EU-landen!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.