Home

Achtergrond 142 x bekeken

Kadaster: huizenprijs gestegen in derde kwartaal

De huizenprijzen zijn in het derde kwartaal van dit jaar met 2,4 procent gestegen.

Dat maakte het Kadaster vandaag bekend. De gemiddelde verkoopprijs steeg van 253.367 euro in het tweede kwartaal van 2008 naar 259.480 euro in het derde kwartaal.

In september, de laatste maand van het derde kwartaal, daalde de prijzen ten opzichte van de maand ervoor met 1,4 procent. De gemiddelde verkoopprijs zat in september met 258.314 euro vrijwel op het niveau van juli toen een gemiddeld huis 258.178 euro kostte.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) meldde donderdag dat de huizenprijzen in het derde kwartaal gedaald zijn. "Zij vertegenwoordigen ongeveer 70 procent van de markt'', zegt een woordvoerster van het Kadaster daarover.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.