Home

Achtergrond 170 x bekeken 1 reactie

Joustra nieuwe voorzitter beveiligingsorganisaties

Terrorismebestrijder Tjibbe Joustra wordt met ingang van januari volgend jaar voorzitter van de Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (VPB). Dat heeft de VPB vandaag laten weten.

Joustra was vanaf april 2004 de eerste Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). In opdracht van het kabinet heeft hij de organisatie vanaf het begin opgezet. Na 4,5 jaar vindt de 57-jarige topambtenaar het tijd voor wat anders.

Joustra maakte in juli zijn vertrek al bekend. Hij wordt vanaf 1 januari ook de nieuwe voorzitter van het Productschap Tuinbouw. De vertrekkende NCTb was eerder jaren topambtenaar binnen het ministerie van Landbouw. Wie de opvolger van Joustra wordt, is nog niet bekend.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    slaap lekker

Of registreer je om te kunnen reageren.