Home

Achtergrond 150 x bekeken

'Japanse centrale bank gaat rente verlagen'

De centrale bank van Japan overweegt om voor het eerst in ruim zeven jaar de rente te verlagen.

Dat meldde de Japanse zakenkrant Nikkei Business Daily woensdag. De renteverlaging moet de Japanse economie stimuleren nu die op de rand van een recessie staat.

Veel ruimte voor een verlaging heeft de bank echter niet. Na jarenlang zo goed als geen rente te hebben gevraagd, staat het belangrijkste rentetarief nu op 0,5 procent. De centrale bank zou volgens de krant geneigd zijn dit vrijdag te verlagen tot 0,25 procent.

Vanwege het lage rentepeil onttrok Japan zich eerder deze maand aan de internationaal gecoördineerde actie waarbij onder meer Verenigde Staten en de landen uit de eurozone de rente tegelijkertijd verlaagden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.