Home

Achtergrond 174 x bekeken

Italiaan wint 100.756.197 euro in de lotto

Een Italiaan uit de Siciliaanse stad Catania heeft donderdagavond het recordbedrag van 100.756.197,30 euro gewonnen in de lotto.

Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA gemeld.

Het recordbedrag is ironisch genoeg gewonnen in een van de armste steden van Italië, die onlangs nog door de landelijke overheid met 140 miljoen euro van het bankroet gered moest worden. Voor de tabakszaak in Catania waar het winnende formulier is ingeleverd, kwam dan ook in de loop van de avond een juichende menigte bijeen. Autos reden toeterend rond. De gelukkige winnaar is vooralsnog anoniem.

De record jackpot had in Italië en aangrenzende landen voor een soort goudkoorts gezorgd. In Ventimiglia aan de grens met Frankrijk werden de lottobureaus platgelopen door Fransen. En het Amerikaanse feestbeest Paris Hilton, al een rijke hotelerfgename, wilde nog rijker worden: zij liet Italiaanse vrienden meer dan duizend lottoformulieren voor haar invullen, zo meldde de krant Corriere della Sera.
In Nederland viel in juli een recordjackpot van 25 miljoen in de Staatsloterij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.