Home

Achtergrond 177 x bekeken

Idee Balkenende sneuvelt in EU-beraad

Het idee van premier Jan Peter Balkenende dat EU-landen zich bereid moeten tonen om maximaal 3 procent van hun bruto binnenlands product in banken te steken zodra die failliet dreigen te gaan, heeft het niet gehaald tijdens het EU-overleg vandaag.

Het percentage is niet overgenomen in een verklaring van de ministers van Financiën van de 27 EU-landen. Enkele andere punten zijn wel overgenomen. "Het is belangrijk dat we iets hebben gevonden waarover we het eens zijn geworden'', concludeerde minister Wouter Bos van Financiën na het beraad.

De ministers spraken af dat de regeringen bij een reddingsoperatie "in een positie moeten zijn om het management te vervangen'' en dat ,,het management geen onterechte beloningen zou moeten ontvangen''.

Bij de recente redding van Dexia bedong de Franse overheid al dat topman Axel Miller moest afzien van 3,6 miljoen euro ontslagpremie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.