Home

Achtergrond 378 x bekeken

IJsland te koop - zelf afhalen

IJsland heeft vandaag enige tijd te koop gestaan op veilingsite eBay.

"Mooie uitzichten en veel natuur, maar de financiële situatie behoeft aandacht. Zelf afhalen'', verhaalde de advertentie. Zangeres Björk zat niet bij het aanbod inbegrepen.

Er werd 84 keer geboden op IJsland door 26 mensen. De geboden bedragen liepen op tot 12,5 miljoen euro. De bieders vroegen zich wel af of er verzekeringen mogelijk zijn voor vulkaanuitbarstingen en aardbevingen en of de betaling bevroren kon worden.
Wie de advertentie op de internetpagina gezet heeft is niet bekend.

De IJslandse overheid verkeert momenteel in financiële problemen en doet er alles aan een faillissement van het land te voorkomen. De regering heeft de drie banken (en daarmee de schulden) overgenomen, omdat die dreigden om te vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.