Home

Achtergrond 147 x bekeken

Hiv-virus ouder dan gedacht

Het hiv-virus, dat de ziekte aids kan veroorzaken, is enkele tientallen jaren ouder dan gedacht.

Dat zeggen wetenschappers woensdag in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Nature. Uit onderzoek is gebleken, dat het hiv-virus zich eind negentiende begin twintigste eeuw verspreidde onder mensen in de Afrikaanse sub-Sahara.

De wetenschappers denken dat de uitbreiding van steden en het risicovollere gedrag in steden ertoe heeft bijgedragen, dat het virus zich kon ontwikkelen en verspreiden. Eerder werd aangenomen dat het hiv-virus rond 1930 is ontstaan.

De nieuwe bevindingen zijn gedeeltelijk gebaseerd op genetisch onderzoek van een in was bewaard gezwel van een vrouw uit Congo, voorheen Zaïre, uit 1960.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.