Home

Achtergrond 195 x bekeken

Helft van consumenten twijfelt aan residuen op AGF

Circa de helft van de consumenten in Nederland vertrouwt volledig op de veiligheid van groente en fruit.

De andere helft heeft twijfels over de veiligheid of vertrouwt het niet. Dat blijkt uit een peiling van Vara’s Kassa. In een poll op de website vroeg Kassa consumenten of zij groente en fruit vertrouwen, ondanks de bestrijdingsmiddelen.

Circa 42 procent zegt vertrouwen te hebben en fruit en groente goed te wassen. Eenzelfde aandeel (42 procent) durft niet uit te spreken dat ze vertrouwen hebben in de veiligheid en kiezen voor het antwoord 'ik durf het niet te zeggen.' Ongeveer 13 procent zegt om die reden biologisch te kopen. In totaal stemden 3.265 mensen op de stelling.

Of registreer je om te kunnen reageren.