Home

Achtergrond 160 x bekeken

Halloween in teken verkiezingen

In de VS lopen er vrijdagavond talrijke presidentskandidaten rond en een schare Sarah Palins.

Het is Halloween en dit verkleedfeest is dit jaar drie dagen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De meeste presidentskandidaten die dan op stap zijn, werven geen stemmen maar hooguit snoepgoed.

De verkopers of verhuurders van maskers en kostuums zijn in hun nopjes, volgens meldingen vrijdag van de BBC. Er is veel meer belangstelling voor verkiezingsmaskers dan vier jaar geleden, bevestigde een handelaar. Politieke pruiken, pakken, maskers en brillen vliegen over de toonbank.

Een bedrijf levert een Sarah Palin-uitdossing voor 50 dollar aan huis. Op het internet zijn er verder talrijke instructies over hoe men de Palinlook zelf kan creëren. Haar Democratische tegenspeler vice-presidentskandidaat Joe Biden is echter vrijwel afwezig in de feestwinkels.

Wel gretig aftrek vinden uitdossingen gebaseerd op Samuel 'Joe' Wurzelbacher, een loodgieter zonder vergunning die zich in de verkiezingsstrijd toevallig kon ontpoppen als een ongewoon bekende gewone Amerikaan: Joe the Plumber.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.