Home

Achtergrond 159 x bekeken

Groningen heeft 30 miljoen bij IJslandse banken

De provincie Groningen heeft in totaal 30 miljoen euro vastgezet bij de in de problemen geraakte IJslandse banken Kaupthing Bank en Landsbanki Islands.

Dat maakte gedeputeerde Marc Calon dinsdag bekend tijdens een persconferentie. Het geld dat Groningen in IJsland heeft weggezet is behalve van de provincie ook van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), de Regiovisie Groningen-Drenthe, het OV-bureau Groningen-Drenthe en de Stichting Landinrichting en Bodemverontreiniging.

Bij de Kaupthing Bank heeft de provincie in totaal 20 miljoen vastgezet, waarvan een deposito van 10 miljoen in de nacht van dinsdag op woensdag afloopt. De andere twee lopen op 3 november van dit jaar af.

Calon gaat er niet vanuit dat de provincie het geld op korte termijn terugkrijgt. "We maken ons geen illusies.'' Hij benadrukt dat de provincie zich hier niet bij zal neerleggen en eventueel samen met andere overheden juridische stappen zal nemen. "Desnoods wordt het een dikke knokpartij.''

Volgens de gedeputeerde zet de provincie sinds 1 januari van dit jaar geen geld meer uit bij buitenlandse banken. In totaal heeft de provincie 450 miljoen aan middelen uitstaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.