Home

Achtergrond 256 x bekeken

Griekenland heeft buitensporig begrotingstekort

Griekenland blijkt na correctie van de begrotingscijfers toch weer een buitensporig begrotingstekort te hebben.

Het land had vorig jaar een tekort van 3,5 procent van het bruto binnenlands product, terwijl de EU-limiet op 3 procent ligt. Dat meldde het EU-bureau voor statistiek Eurostat woensdag in herziene cijfers.

Het land dreigt hierdoor op een strafbankje te komen: andere eurolanden dringen dan aan op maatregelen, zoals bezuinigingen.
Griekenland, dat in april nog een tekort van 2,7 procent had gemeld, is berucht om zijn ondeugdelijke begrotingscijfers. Zo bleek het land na de invoering van de euro, achteraf nooit te hebben voldaan aan de criteria.

Het land heeft door de herziene cijfers het grootste begrotingstekort van de landen met de euro en het op een na hoogste binnen de EU. Alleen Hongarije, dat nog de forint heeft als munt, heeft in de EU een hoger tekort: 5 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.