Home

Achtergrond 336 x bekeken 1 reactie

Greenery: bod op certificaten hoger dan waarde

Het bod dat The Greenery doet op certificaten voor aandelen B ligt hoger dan de huidige marktprijs van ongeveer tien euro.

De afzetorganisatie probeert zo kritiek van telers op het bod van 30 euro op certificaten aandelen B te weerleggen. The Greenery begon woensdag een inkoopprogramma van de certificaten.

Eén houder van certificaten en lid van The Greenery rekent voor dat op basis van de nominale waarde en achterstallig dividendsuitkering een bod van 150 euro reëel is. Het huidige bod van The Greenery weerspiegelt niet de waarde van de onderneming, stelt deze teler.

The Greenery zegt de koers af te leiden van signalen van telers die in een certificaathoudersvergadering hebben aangegeven hun certificaten tot waarde te willen brengen. Oudere telers die zijn gestopt, kunnen zo hun certificaten ten gelde maken.

De certificaten zijn verhandelbaar, op basis waarvan enkele telers een forse positie hebben opgebouwd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    De waarde volgens BARTJENS.
    de waarde van certificaten wordt bepaald door meerdere factoren ten eeste het RENDEMENT, dit is staatslening plus 1% =5,5% per jaar rente over rente van de nominale waarde=43,00euro.
    ten tweede door de nominale waarde 113,45* het rendementsrisico in dit geval * 0,8 = 91,00 euro. ten derde door cash nu * premie in de toekomst = 0 dus 43+ 91 = 134 euro is de waarde volgens batjens . Wordt het bedrijf overgenomen door wijde blick, vion ,zlto of een andere onderneming lees bananenboer. dan geld een overname premie van 30 to 50 %.

Of registreer je om te kunnen reageren.