Home

Achtergrond 165 x bekeken

Gesprek over exploitatie vliegveld Twente strandt

Het ministerie van Financiën gaat niet met Maastricht Aachen Airport (MAA) onderhandelen over de tijdelijke exploitatie van luchthaven Twente.

Het bod ligt enkele miljoenen euro's hoger dan het beschikbare budget van 17 miljoen euro. In een brief aan de Tweede Kamer stelt minister Wouter Bos (Financiën) donderdagavond dat het niet zinvol is om nog verder te praten na de drie oriënterende gesprekken.

Het rijk, de provincie Overijssel en de gemeente Enschede hebben geld beschikbaar gesteld voor drie jaar commerciële exploitatie van de luchthaven, nu Twente niet langer een militair vliegveld is. Om tot een akkoord te kunnen komen met MAA zou het budget verhoogd moeten worden, maar dat acht Bos niet verantwoord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.