Home

Achtergrond 158 x bekeken

Gas uit Qatar komt dichterbij

Het transport van aardgas uit Qatar naar Nederland lijkt een stap dichterbij gekomen.

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken was woensdag positief gestemd na een gesprek dat zij in de hoofdstad Doha had met energieminister en vice-premier Abdullah bin Hamad Al-Attiyah.

Hij was meer toeschietelijk dan in een gesprek dat de CDA-bewindsvrouw eerder dit jaar met hem had. Nederland wil de toegangspoort naar Noordwest Europa worden van vloeibaar gemaakt aardgas, ofwel LNG, dat per schip vanuit het Midden-Oosten wordt aangevoerd.

Bij Rotterdam is een LNG-terminal in aanbouw, die na 2010 goed moet zijn voor 12 miljard kubieke meter aardgas per jaar. Deze hoeveel staat gelijk aan ruim een kwart van het Nederlandse gasverbruik. Er zijn plannen voor nog twee terminals in ons land, met een capaciteit van in totaal 21 miljard kubieke meter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.