Home

Achtergrond 214 x bekeken 3 reacties

'Frans verbod genetisch gemodificeerde mais onterecht'

Het Europese orgaan voor voedselveiligheid, EFSA, vindt een Frans verbod op genetisch gemanipuleerde mais van het Amerikaanse bedrijf Monsanto ongerechtvaardigd. Dat maakte EFSA vandaag bekend.

De mais van Monsanto is het enige genetisch gemanipuleerde gewas dat in Europa geteeld wordt. Veel Europese landen hebben twijfels over veiligheid van het gebruik van genetische manipulatie in de landbouw.

Frankijk verbood eerder dit jaar het gebruik van de gemanipuleerde mais vanwege twijfels over de veiligheid ervan voor het milieu. Daarop vroeg de Europese Commissie EFSA om een advies. Bronnen in Brussel verwachten dat de commissie het Franse verbod nu ongedaan zal maken.

Greenpeace wil dat de Europese Commissie EFSA verbiedt nog meningen over genetisch gemanipuleerde gewassen te geven, "tot EFSA zicht heeft op de langetermijngevolgen van genetische manipulatie voor de gezondheid en het milieu''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik ben niet echt religie-vol maar 7 jaren rampspoed met de heilige boontjes van Monsanto en EFSA zal het zeker worden.
  Een regelrechte ramp voor al het leven en alle sectoren.
  Mijn geloof is diep in het leven en heb daar geen religie of regels voor nodig en al helemaal niet Monsanto of EFSA, zij zijn een groter virus dan al het bestaande.
  Drama, drama en drama ten volle.
  Monsanto weet exact wat het vertelt, en wat het zou moeten vertellen, en zeker wat ze niet vertellen, maar wat ze wel zouden moeten vertellen.

 • no-profile-image

  Annelies

  De EFSA zal het voor elkaar krijgen het verbod op te heffen. Ze werken nl. op de grondslag van de Codex Alimentarius, die weer zeer nauwe banden heeft met Monsanto.
  Bovendien is het een onderdeel van de NWO, globale voedselbeheersing.

  Zie: http://www.AntiMonsanto.Come2me.nl
  http://www.voedseloorlog.Come2me.nl
  http://www.DeNieuweWereldOrde.Come2me.nl
  Overigen heeft Monsanto eerder dit jaar het Nederlandse zaden-bedrijf de Ruyter opgekocht voor 540 miljoen; dus Monsanto zit in Nederland.

 • no-profile-image

  w geverink

  Monsanto is een Amerikaans bedrijf . In Amerika is zolang je kunt aantonen dat je er geld mee verdiend alles toegestaan . bedrijven zoals monsanto hebben lobbyisten in washington die er voor zorgen dat de regels niet te streng worden en om nieuwe producten snel en zonder vertraging op de markt te krijgen . En als er slachtoffers vallen doe je alsof je neus bloedt , verteld de nabestaanden dat het je spijt en dat het niet had mogen gebeuren . daarna geef je ze wat geld (zodat ze de bek dicht houden) en daarmee is de kous af. Jammer genoeg gaat ook bij jullie de poen het winnen van de common sence .

Of registreer je om te kunnen reageren.