Home

Achtergrond 161 x bekeken

Fors minder winst voor Bayer

Het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer heeft in het derde kwartaal ruim 76 procent minder winst gemaakt dan een jaar eerder.

Vooral de resultaten van de plasticdivisie vielen tegen. Vorig jaar profiteerde Bayer in het derde kwartaal van een aanzienlijk belastingmeevaller.

De nettowinst daalde in de periode van juli tot en met september tot 277 miljoen euro, zo maakte Bayer woensdag bekend. Het bedrijfsresultaat kwam met 1,5 miljard euro ruim 4 procent lager uit dan een jaar eerder. De omzet steeg met 2 procent tot ruim 7,9 miljard euro.

Bayer verwacht dat zijn gezondheidszorgdivisie de moeilijke economische omstandigheden goed zal doorstaan. Bij de plasticdivisie zullen de inkomsten door de dalende internationale vraag en de hoge grondstofkosten de komende kwartalen echter afnemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.