Home

Achtergrond 183 x bekeken

Europese coöperatieve banken richten geldfonds op

Zeven Europese coöperatieve banken, waaronder de Nederlandse Rabobank, richten een fonds op ter waarde van 10 à 15 miljard euro om de leenmarkt tussen de banken onderling op gang te krijgen.

Dat heeft Bert Heemskerk, bestuursvoorzitter van Rabobank, vandaag namens de banken bekendgemaakt.

Het fonds voorziet erin dat banken elkaar geld kunnen lenen. Het gaat om kredieten met een looptijd van drie maanden. De banken maken deel uit van de Unico Banking Group, een samenwerkingsverband tussen Europese coöperatieve banken waaronder de Rabobank. Heemkserk is voorzitter van de groep.

"De Unico-partners zien dit initiatief als een grote stap naar het herstel van vertrouwen binnen de Europese bankgemeenschap'', aldus Heemskerk. Enkele andere deelnemers aan het plan zijn de Franse bank Crédit Agricole en de Oostenrijkse bank Raiffeisen Zentralbank. In totaal omvattten de banken naar eigen zeggen 21 procent van de bancaire markt voor consumenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.