Home

Achtergrond 151 x bekeken

Eerste man met donorarmen voelt het weer jeuken

De man die tien weken geleden als eerste mens twee donorarmen kreeg, voelt zijn nieuwe ledematen "kriebelen''.

De 54-jarige Duitser Karl Merk trad woensdag voor het eerst in de openbaarheid na de ingreep die vijftien uur in beslag nam.

De genezing verloopt "verbazingwekkend goed'', verklaarde Merks arts Edgar Biemer, aldus de lokale media. Er zijn geen tekenen dat het lichaam de vreemde ledematen afstoot. De zenuwen groeien een millimeter per dag en het is nu een kwestie van geduld en harde arbeid, aldus de artsen van het ziekenhuis van de Technische Universiteit in München.

De medische staf hoopt dat als alles goed gaat de boer uit Westerheim zijn armen binnen twee jaar weer volledig kan bewegen. Merk verloor zes jaar geleden zijn beide armen bij een bedrijfsongeval.

,,Het gevoel is onvoorstelbaar'', aldus de patiënt. Hij kan al weer een het licht aan doen en een deur openen. Eten of in een krant bladeren hij nog niet. Sinds zijn amputatie was hij echter constant afhankelijk van hulp van anderen. Als nu alles goed blijft gaan, mag Merk over vier tot zes weken het ziekenhuis verlaten. Hij ziet er naar uit om weer motor te kunnen rijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.