Home

Achtergrond 159 x bekeken

Duitsland beboet voor nazibloedbad 1944

Duitsland moet aan Italiaanse families van negen slachtoffers van nazi-Duitsland ongeveer 1 miljoen euro schadevergoeding betalen.

Dat heeft een hoge Italiaanse rechtbank dinsdag bepaald. Het is voor het eerst dat Duitsland door een onafhankelijke instantie voor het begaan van een misdaad tijdens de Tweede Wereldoorlog is berecht, aldus bronnen bij het hof van cassatie. In 1944 brachten de nazi's in het Noord-Italiaanse Civitella tijdens een bloedbad 203 mensen om.

Het hof heeft de argumenten van Duitsland, dat het immuniteit geniet tegen aanklachten van privépersonen, naast zich neergelegd. Volgens de advocaat van Duitsland wil Berlijn in geen geval betalen, omdat deze immuniteit door alle landen is erkend waar ooit nazi's zijn berecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.